VG Brass je festival iznimne kvalitete, prepoznat u cijeloj Europi. Upravo po uzoru na ovu velikogoričku manifestaciju, neke su europske destinacije proteklih godina pokrenule svoj festival kojim populariziraju limene puhače. Velikogorički Brass opravdano nosi epitet međunarodni jer takav je u svim svojim segmentima: osim izvođača koji su u naš grad dolazili čak i iz SAD-a, okuplja publiku ne samo s lokalnog područja, već i izvan granica Hrvatske. Zahvalni smo i umjetnicima i posjetiteljima na iskazanom interesu, kako za koncertna događanja tako i za edukativne radionice.

Potporu Festivalu od samih početaka daje Grad Velika Gorica. Zahvaljujući kvalitetnoj suradnji i zajedničkim naporima, VG Brass oplemenio je kulturnu ponudu našeg grada i postao dio njegova identiteta.

Vrijednost ovog glazbenog događaja prepoznali su Ministarstvo kulture i Zagrebačka županija koji ga redovito podupiru, a već nekoliko godina održava se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske. Hvala svim sponzorima i donatorima koji su omogućili da ova prekrasna glazbena priča ide dalje.

Dražen Kurilovčan

Voditelj odjela za kulturu POUVG-a