“Cessante cause cessat efectus.” ili u prijevodu – “Kad prestane uzrok, prestaje i posljedica.” Ta latinska izreka obilježila je posljednja tri mjeseca naših života, mnoge sudbine i stavila nas u poziciju iščekivanja prestanka uzroka – koronavirusa. Bez umjetnosti, čovjek zapravo nije čovjek i POUVG kao i uvijek brine da ljudima pruži upravo to – utočište u umjetnosti. Tako i ove godine, iako smo morali promijeniti program i sve raditi još jednom, pripremili smo prave poslastice za široku publiku kako bi se razonodila i opustila, a u stare okvire “za svakoga ponešto” ćemo se vratiti dogodine kada se nadamo da ćemo uspjeti ostvariti i program koji je bio naumljen za ovu.

Ove godine smo morali otkazati sve ono što Brass festival čini renomiranim, svjetski priznatim festivalom ili kako mi to volimo reći – “brassom”. Otkazali smo radionice, izlagače, koncerte širokog spektra i različitih razdoblja, ali željeli smo opustiti publiku, ostvariti festival po preporukama HZJZ-a te smo uspjeli i u ovom okviru napraviti festival koji će pokazati da su limeni puhački instrumenti i u komercijalnom i u pop izričaju jednako “kod kuće” kao i u bilo kojem drugom žanru.

Putovat ćemo po Latinskoj Americi (Los Caballeros i FiloSofía) te proći kroz različite žanrove i razdoblja uz prijatelje VGBF-a Simply Brass.

Siguran sam da ćemo se svi zabaviti ove godine, da ćemo zaboraviti na brige i da ćemo zaplesati uz zvuke limenih puhača!