Dragi ljubitelji dobre glazbe,

zadovoljstvo mi je kao gradonačelniku izraziti dobrodošlicu svim sudionicima i izvođačima Brass festivala, koji će ove godine po 16. put našim sugrađanima, ali i gostima, pružiti sigurno nezaboravne glazbene poslastice i ugodna večernja druženja u našoj Velikoj Gorici.

U jeku svih tragičnih događanja koja su nam, nažalost, svakodnevno u mislima, ratnih razaranja, bolesti covida, gospodarski neizvjesne situacije održavanje jednog ovakvog festivala s renomiranim domaćim i svjetskim imenima izvođača daje jednu posebnu notu radosti i optimizma.

U tri dana održavanja siguran sam da ćemo glazbom uspjeti vratiti malo optimizma u današnji svijet i da će upravo glazba opet pokazati i dokazati kako u umjetničkom, stvaralačkom svijetu nema mjesta podjelama i postavljanju ikakvih ograničenja i granica.

Zato svim gostima želim dobrodošlicu u naš grad, grad koji je prepoznat kao mjesto kvalitetnih glazbenih i inih događanja, grad koji je otvorenog srca za sve posjetitelje, ali i one koji pronalaze svoje trajno mjesto stanovanja. Izvođačima želim uspješne nastupe ispunjene dobrim vibracijama, a organizatorima čestitam na ustrajnosti i kontinuitetu održavanja ovako vrijedne manifestacije.

Gradonačelnik

Krešimir Ačkar