Ljepota će spasiti svijet! – napisao je davno Dostojevski, a mi se nadamo i vjerujemo da je doista tako. Glazba, ta čudesna pretvorba zvuka u harmoniju, u čaroliju, zasigurno spada u kategoriju ljepote. Ima tu moć prisiliti nas da nakratko zatvorimo oči, otvorimo uši i srce. Da iz bremenite svakodnevice prijeđemo u svijet čiste ljepote i radosti.

S tom željom pripremili smo još jedno izdanje Velikogoričkog brass festivala, pomno birajući program i izvođače. Našoj vjernoj, s godinama sve brojnijoj publici će se u nekoliko glazbom ispunjenih dana predstaviti prestižni domaći i svjetski umjetnici. Svojim jedinstvenim interpretacijama prezentirat će svu raznolikost zvukova i glazbenih žanrova koji se mogu izvoditi na limenim puhačkim instrumentima. Osim dobre zabave i uživanja u inspirativnim izvedbama, VG Brass omogućuje i edukaciju mladih glazbenika kojima vrhunski izvođači prenose svoje bogato znanje i iskustvo.

Zahvaljujući kvalitetnom programu i visokim umjetničkim kriterijima, VG Brass se odavno etablirao kao vodeći festival ove vrste u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe. Danas ima značajan utjecaj ne samo na lokalnoj i nacionalnoj, već i na međunarodnoj razini, a posebno raduje što i glazbenici i publika dolaze iz doslovno cijelog svijeta, nagrađujući na taj način naš trud.

Anita Pišković

Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica